Co jste vyhledávali - ICTWork - Informační a komunikační technologie a práce na dálku

Info
Informační a komunikační technologie a práce na dálku ...
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Co jste vyhledávali

Historie účtu - Co jste vyhledávali

1. Záložka “Historie účtu“ – Karta “Co jste vyhledávali“- Odkaz “Spravovat Historii“.


2. Na této stránce máte možnost nejen si prohlédnout historii vašeho vyhledávání, ale taky jednotlivé položky odstranit, nebo můžete smazat kompletně celou historii. V grafech a kalendáři je vidět intenzitu vašeho vyhledávání a navíc u každé hledané položky je zobrazen přesný čas vyhledávání. V levém sloupci pod názvem “Historie“ si můžete přehled historie vyhledávání ještě zpřesnit a to přepínáním mezi kategoriemi “Web, Obrázky, Novinky, Nákupy, Reklamy, atd.“.


3. Pokud chcete odstranit jen některé položky z “historie vyhledávání“, máte tak možnost učinit zatržením vámi vybraných okének vedle jednotlivých položek historie vyhledávání zobrazující se pod názvem “Dnes“. Kliknutím na tlačítko “Odstranit položky“ vybrané položky zmizí. V případě že chcete vymazat celou historii vyhledávání, lze jednoduše zaškrtnutím jediného okénka vedle tlačítka “Odstranit položky“ a kliknutím na toto tlačítko, celou historii vyhledávání smazat. Na obrázku je vidět pouze historie vyhledávání z dnešního dne, nicméně je zde seznam historie vyhledávání dlouhý již “od počátků věků“. Zde najdete, ale jen tu historii vyhledávání, které jste provedli pod vaším přihlášením do vašeho účtu Google.


4. Další obrázek vás jen informuje o potvrzení smazané historie vyhledávání.


5. Historii vyhledávání máte možnost smazat i jiným způsobem a to kliknutím na ozubené kolo v pravém horním rohu a ze zobrazené nabídky zvolte “Odstranit položky“.


6. Následně máte opět možnost si zvolit interval za jakou dobu, má být historie vyhledávání smazána.


7. Opět jen potvrzení smazané historie vyhledávání.


8. Pokud chcete historii vyhledávání úplně zastavit, vraťte se na záložku “Historie účtu“ – kartu “Co jste vyhledávali“ a tlačítkem “Pozastavit“ požadovanou operaci provedete.


9. Samozřejmě je nutné tento požadavek ještě potvrdit tlačítkem “Pozastavit historii“.


10. A karta “Co jste vyhledávali“ následně změní svou barvu na šedou, čímž Google dává na první pohled najevo, že historie vyhledávání je opravdu pozastavena. Avšak jak je již napsáno na obrázku vaší vyhledávací aktivitu úplně nikdy nezrušíte, neboť ji Google potřebuje, aby mohl lépe zacílit reklamu na potencionální zákazníky. Zakázání historie vyhledávání má vliv na přesnější výsledky vyhledávání čí omezení některých funkcí například v mobilních platformách. Takže pokud budete chtít tuto funkcionalitu povolit, stačí tak kliknout na tlačítko “Povolit“.


11. O Aktivaci “Historie vyhledávání“ vás informuje následující obrázek, kde po kliknutí na tlačítko “OK, rozumím“ bude karta “Co jste vyhledávali“ příslušně zbarvená (již nebude šedá) a tudíž historie vyhledávání bude aktívní.


 
 
Hledat
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky