Disk Google – Jak zrušit sdílení - ICTWork - Informační a komunikační technologie a práce na dálku

Info
Informační a komunikační technologie a práce na dálku ...
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Disk Google – Jak zrušit sdílení

Disk Google – Jak zrušit sdílení

Některá data (soubory, složky) v budoucnosti chcete přestat sdílet, nebo jen odebrat některou osobu ze seznamu konkrétních uživatelů, které mají k vašim datům přístup. Když už umíte data sdílet je potřeba se naučit i sdílení zrušit.

1. Vstupte do “Disku Google“ a zvolte složku, u které chcete sdílení zrušit. Klikněte na ní pravým tlačítkem myši a z kontextové nabídky zvolte “Disk Google“ a následně klikněte na příkaz “Sdílet
.


2. Teď záleží na tom, jakým způsobem byla data sdílena: Buď pro konkrétní uživatele, nebo pro skupinu, která vlastní odkaz, nebo veřejný odkaz, kde jsou data přístupná pro všechny. Pokud jste data sdíleli jen pro konkrétní uživatele, tudíž jste použili sdílení typu A, pak uvidíte tento obrázek.


3. Na email, který je zobrazen hned za nápisem “Sdíleno s uživateli honza@aabbcc.cz, …“ stačí kliknout levým tlačítkem myši a zobrazí se vám karta s podrobnějšími možnostmi nastavení sdílení u konkrétních uživatelů. Na konci řádku vybraného uživatele buďto kliknete na křížek a tím uživatele kompletně odeberete, nebo mu jen změňte oprávnění dle vaší potřeby např.: z “Může upravovat“ na “Může prohlížet“ nebo naopak. Pokud chcete zrušit všechny konkrétní uživatele, tak jednoduše klikněte na křížek u všech. Po zrušení všech konkrétních uživatelů zůstane v kartě “Kdo má přístup“ nápis “Soukromé – přístup máte pouze vy“. Tímto je sdílení složky nebo souboru pro všechny zrušeno. Tlačítkem “Hotovo“ nastavení dokončíme.


4. Pokud jste data sdíleli pro všechny uživatele, kteří mají odkaz, tudíž jste použili sdílení typu B, jako na obrázku.


5. Pak zrušení tohoto sdílení provedeme obdobně: Vstupte do “Disku Google“ a zvolte složku, u které chcete sdílení zrušit. Klikněte na ní pravým tlačítkem myši a z kontextové nabídky zvolte “Disk Google“ a následně klikněte na příkaz “Sdílet…“.


6. Na následující kartě klikněte pod nápisem “Sdílení odkazů je zapnuté“ na položku dle nastaveného sdílení na obrázku “Všichni s odkazem mohou zobrazit“.


7. Z rozbalené nabídky klikněte na “VYPNUTO – přístup jen pro konkrétní uživatele“ a potvrďte tlačítkem “Hotovo“. Tím je sdílení ukončeno.


8. Ke sdílení typu C uvedu jen tolik, že se jedná o možnost kombinace sdílení typu A a B, tudíž je nutné zrušit sdílení jak v části “Sdílení odkazů“, tak v části “Lidé“ nesmí být uvedená žádná jména nebo emailové adresy, viz, obrázek.


9. Po zrušení sdílení zmizí u složky “Foto“ modrý panáček..


 
 
Hledat
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky