Disk Google – Odpojení účtu Google od počítače - ICTWork - Informační a komunikační technologie a práce na dálku

Info
Informační a komunikační technologie a práce na dálku ...
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Disk Google – Odpojení účtu Google od počítače

Disk Google – Odpojení účtu Google od počítače

V případě, že na některém z vašich počítačů již "Google disk" nechcete používat, nebo nechcete synchronizovat složky Google disku na vašem pc se složkami v internetu na serverech Googlu a s jinými vašimi počítači, můžete účet Google od aplikace Google disku odpojit a pak například celou složku Google disku smazat. Pozor!!!, pokud obsah složky google disku vymažete ještě před odpojením účtu, dojde tak ke smazání celého obsahu Google disku v internetu na serverech Googlu a současně se smaže i obsah Google disku na všech zařízeních, kde máte disk google nainstalován a jste do něj přihlášen vašim účtem Google!!! Může to být sice váš záměr zbavit se všech dat a to naprosto všude, ale pozor na omyl. Pro tento případ všechny smazané soubory padají do koše, který je přístupný pouze přes webový prohlížeč. Zde máte ještě možnost svá data obnovit zpět nebo vysypáním koše úplně zlikvidovat. Data v koši zůstanou maximálně 30 dnů a pak se koš vysype automaticky.

1. Klik pravým tlačítkem myši na ikonu “Disk Google“ dle obrázku níže.



2. V kontextové nabídce klikněte levým tlačítkem myši na “Nastavení“.


3. V okně “Nastavení – Disk Google“ klikněte na záložku “Účet“. V pravé části záložky klikněte na tlačítko “Odpojit účet“.


4. Ještě jednou potvrďte, že chcete svůj Google účet od tohoto počítače odpojit tlačítkem “Ano“.


5. Následující obrazovka vás jen již informuje o provedení požadované akce. Hlášení “Vaše složka Disk Google se již s Diskem Google na webu nesynchronizuje“ potvrďte kliknutím na tlačítko “OK“. A tím jste odpojení účtu dokončili.


 
 
Hledat
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky