Disk Google – Organizování dat – Obnovení souborů a složek - Koš - ICTWork - Informační a komunikační technologie a práce na dálku

Info
Informační a komunikační technologie a práce na dálku ...
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Disk Google – Organizování dat – Obnovení souborů a složek - Koš

Disk Google – Jak pracovat s Diskem Google ve webovém prohlížeči – Organizování dat – Obnovení souborů a složek - Koš

Ať už úmyslně nebo omylem jste smazali své fotografie, dokumenty, videa a chcete je ihned nebo později obnovit, máte tak poslední možnost sáhnout do koše disku Google a vše co ještě shledáte potřebným, jednoduše obnovíte. Jak už možná víte, soubory z koše lze vytáhnout po dobu 30 dnů od jejich smazání (přesunutí do koše). Po této době jsou data v koši automaticky smazány.

1. Po přihlášení k vašemu Google učtu, vstupte do aplikace “Disk Google“ ve vašem webovém prohlížeči. V levém panelu pod velkým červeným tlačítkem “Přidat“ a strukturou složek je zobrazena ikona odpadkového koše adekvátně popsaná názvem “Koš“. Tam jsou dočasně umístěné všechny smazané soubory a složky, které uvidíte v pravé části webového prohlížeče.


2. Zde si označíte (vyberete) všechny soubory nebo složky, které chcete obnovit a buď to kliknete pravým tlačítkem myši do vybrané oblasti dat (vybraných souborů a složek) pro obnovení, a z kontextové nabídky zvolíte příkaz “Obnovit“.


3. “Disk Google“ vás informuje malým žlutým obdélníkem o provedené obnově vybraného počtu souborů a složek. Aktívní modrý odkaz “Zpět“ vrátí vše zase zpět do koše.  Tento odkaz má svou logiku v případě, že obnovíte omylem něco, co vlastně nechcete a než to hledat v celé vaší struktuře souborů a složek je jednodušší právě využít odkaz “Zpět“ a pak zahájit nový výběr k obnově.


4. Obnovovat můžete nejen přes kontextovou nabídku, ale i z horního vodorovného panelu s názvem “Disk“. Příkaz “Obnovit“ se samozřejmě zobrazí, až provedete výběr souborů nebo složek určených k obnovení.


5. Jak vidíte na obrázku z předchozího výběru, který byl obnoven se do struktury složek “Můj disk“ vrátila složka “Domácí hospodaření“ (i se všemi jejími podsložkami a soubory) a složka “Foto nový nábytek“.


6. Pokud jste soubory a složky smazali ze svého disku Google účelově a nehodláte je už nikdy obnovovat, je zbytečné aby vám zabíraly na disku v koši místo potřebné pro uložení nových dat. Místo se sice uvolní, ale až po vypršení třiceti denní lhůty. Vy například budete potřebovat toto místo použít okamžitě. Takže buďto uvolníte místo vymazáním vybraných složek nebo souborů z koše příkazem “Smazat na vždy“ a to buď z kontextové nabídky vybraných dat, anebo z horního vodorovného panelu s názvem “Disk“.


7. Načež se vás “Disk Google“ ještě naposledy zeptá, zda chcete vybrané data “Smazat na vždy?“ A kliknutím na tlačítko “Trvale smazat“ operaci dokončíte. Od této chvíle již data nejsou žádným způsobem obnovitelná. Pokud jste si to ještě rozmysleli, můžete to ještě zvrátit tlačítkem “Zrušit“.


8. Anebo použijete příkaz “Vysypat koš“, čímž odstraníte navždycky veškerá data v koši.


9. Opět se vás “Disk Google“ ještě naposledy zeptá, zda chcete “Vysypat koš?“ A kliknutím na tlačítko “Vysypat koš“ operaci dokončíte. Od této chvíle již data nejsou žádným způsobem obnovitelná. Pokud jste si to ještě rozmysleli, můžete to ještě zvrátit tlačítkem “Zrušit“.


 
 
Hledat
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky