Navštívená místa - ICTWork - Informační a komunikační technologie a práce na dálku

Info
Informační a komunikační technologie a práce na dálku ...
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Navštívená místa

Historie účtu - Navštívená místa


1. Záložka “Historie účtu“ – Karta “Navštívená místa“- Odkaz “Spravovat Historii“.


2. Na stránce “Historie polohy“ máte možnost zpětně dohledat kde a kdy jste byli přihlášeni k internetu pod svým Google účtem. Pokud se zde podíváte úplně poprvé, nebude zde viditelná ještě žádná aktivita.


3. Pokud již je “Historie polohy“ aktivovaná delší dobu a vy používáte například “Gmail“ nebo jiné služby Googlu a připojujete se aktivně ke svému účtu z různých míst dostupných k internetu, pak “Historie polohy“ bude na kartě “Navštívená místa“ zaznamenána.


4. Samozřejmě i zde máte možnost odstranit nejen část, ale i celou “Historii polohy“. Navíc si ji celou můžete vyexportovat do souboru “KML“. Historie polohy je zaznamenána v časových intervalech a zvýrazněním na mapě. Zde můžete navíc zjistit, zdali některý z časových údajů a místa neodpovídá vaší reálné poloze v daném čase. Takto třeba můžete odhalit, že váš účet používá i někdo jiný a je načase v rámci bezpečnosti vašeho účtu změnit heslo.


nebo:


5. Pokud chcete “Historii polohy“ úplně zastavit, vraťte se na záložku “Historie účtu“ – kartu “Navštívená místa“ a tlačítkem “Pozastavit“ požadovanou operaci provedete.


6. Samozřejmě je nutné tento požadavek ještě potvrdit tlačítkem “Pozastavit historii“.


7. A karta “Navštívená místa“ následně změní svou barvu na šedou, čímž Google dává na první pohled najevo, že “Historii polohy“ je opravdu pozastavena. Pokud budete chtít tuto funkcionalitu znovu povolit, stačí tak kliknout kartě “Navštívená místa“ na tlačítko “Povolit“.


8. O Aktivaci “Historie polohy“ vás informuje následující obrázek, kde po kliknutí na tlačítko “Souhlasím“ bude karta “Navštívená místa“ příslušně zbarvená (již nebude šedá) a tudíž historie polohy bude aktívní.


 
 
Hledat
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky