Přihlášení k účtu Google - ICTWork - Informační a komunikační technologie a práce na dálku

Info
Informační a komunikační technologie a práce na dálku ...
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Přihlášení k účtu Google

Co vidíte po přihlášení k účtu Google


1. V libovolném webovém prohlížeči do adresního řádku napíšeme “google.cz“ .
2. V pravém horním rohu klikneme levým tlačítkem myši na tlačítko “Přihlásit se“.


3. Na stránce pro přihlášení do vašeho účtu Google, zapíšeme do řádku “E-mail“ název našeho Google účtu, který je buďto shodný s názvem naší emailové adresy “jméno@gmail.com“, nebo název libovolné emailové adresy, kterou jsme použili při vytvoření účtu Google, “muj.stary.email@nazevdomeny.cz“.  A samozřejmě zapíšeme i “heslo“. V případě, že  nechcete při každém přístupu na svůj účet pro přístup na libovolné služby Googlu zadávat uživatelské jméno a heslo, kliknete do políčka s názvem “Neodhlašovat“ a potvrdíte tlačítkem “Přihlásit se“, takto si prohlížeč zapamatuje vaše přihlašovací údaje. Zde dávejte obzvlášť pozor, ať údaj “Neodhlašovat“ není zvolený na cizím počítači, například v internetové kavárně, jinak by kdokoliv cizí získal přístup k vašemu účtu a ke všem vašim datům a službám.


4. To že jste přihlášení, poznáte už podle toho, že se v pravé horní části prohlížeče zobrazí vaše jméno nebo emailová adresa vašeho účtu. Před přihlášením je tam pouze “+Vy“ po přihlášení “+Miroslav“ nebo “miroslav.email.1@gmail.com“.  Případně v pravém horním rohu se zobrazí modré kolečko s postavičkou představující váš účet, nebo tam může být vaše fotografie, pokud jste ji během vytváření účtu již vložili.

Před přihlášením:


Po přihlášení:


5. V horní nabídce přihlášeného uživatele se zobrazují i další služby Googlu. Kliknutím na tento odkaz “+Miroslav“ se dostaneme na službu Google +, což je sociální síť podobná Facebooku. Odkaz “Gmail“ nás přesměruje na naší emailovou schránku např.: "miroslav.email.1@gmail.com“,  vytvořenou spolu s účtem Google.  Odkaz “Obrázky“ je určena k vyhledávání obrázků. Mnoho další služeb naleznete pod ikonkou rubikové kostky (čtverec o devíti malých čtvercích), pojmenovanou "Služby". Po kliknutí na tuto ikonku se nám rozbalí nabídka služeb.


6. Ikona “zvoneček“ nás informuje o aktivitách na Google +.


7. Tlačítko “Sdílet“ je nejrychlejší způsob jak zveřejnit libovolnou informaci libovolnému okruhu lidí. Sdílet lze, jak již napovídá ikona Fotky, Odkazy, Videa, události, nebo napsat text a to buď konkrétním osobám, nebo skupinám, kterým se říká kruhy. A u těchto sdílených položek můžete zakázat další sdílení, nebo deaktivovat komentáře, podrobněji v popisu Google +.


8. Ikona modrého kolečka s panáčkem uvnitř (případně vaše fotografie) představuje přístup do konfigurace vašeho Google účtu “Účet“, informace o ochraně soukromí “Ochrana soukromí“, tlačítko pro zobrazení vašeho profilu “Zobrazit profil“, tlačítko pro přidání dalšího účtu “Přidat účet“ a tlačítko pro odhlášení z účtu Google “Odhlásit se“. Případně si můžete ještě změnit fotografii "Změnit fotku".


9. Jedna z nejdůležitějších položek nastavení je odkaz “Účet“, ve kterém se provádí detailní konfigurace účtu Google.  Nastavení účtu pokrývá několik oblastí, které jsou dle svého významu pojmenované:  “Osobní údaje“, “Zabezpečení“, “Jazyk“, “Datové nástroje“, “Historie účtu“, “Nápověda“.


 
 
Hledat
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky