Datové nástroje - Správa účtu - ICTWork - Informační a komunikační technologie a práce na dálku

Info
Informační a komunikační technologie a práce na dálku ...
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Datové nástroje - Správa účtu

Datové nástroje - Datové nástroje - Správa účtu

1. Záložka “Datové nástroje“ – Karta “Datové nástroje“ – položka “Správa účtu“ – odkaz “Smazat profil a funkce sítě Google+”. Smazání účtu Google se projeví ve všech službách, které jsou k němu přidruženy. Pokud spolu se svým účtem například používáte Gmail, nebudete již mít k tomuto e-mailu přístup. Také nebudete moci znovu použít své uživatelské jméno ve službě Gmail. Než účet smažete, na Hlavním panelu Google zkontrolujte data a služby, které jsou k němu přidruženy.


2. Kliknutím na tuto volbu přejdete na stránku kde je detailně popsáno, co všechno bude smazáno. Zaškrtnutím povinných polí a potvrzením tlačítkem “Odebrat vybrané služby“ dojde k jejich smazání.


3. Po úspěšném smazání bude v záložce “Osobní údaje“ opět možnost upgradovat na Google+. A v “Datových nástrojích“ v položce “Správá účtu“ již není vidět odkaz “Smazat profil a funkce sítě Google+”.



4. Záložka “Datové nástroje“ – Karta “Datové nástroje“ – položka “Správa účtu“ – odkaz “Smazat služby”.


5. Tímto krokem se posunete na stránku “Google účty“, kde máte na výběr “Smazat produkt“ nebo “Smazat účet“.  Postup “Smazat účet“ je identický s postupem na kartě “Datové nástroje“ – v položce “Správa účtu“ – na odkazu “Smazat účet a data”, proto celý postup hledejte právě tam.


6. V současné době je zde vidět pouze služba Gmail, neboť zvolený účet momentálně další služby nevyužívá. Pro smazání této služby klikneme na odkaz “Trvale odebrat službu Gmail“ a přejdeme na stránku “Odebrání služby Gmail z účtu“.


7. Jelikož se smazáním služby Gmail z vašeho účtu, bude smazána i vaše primární emailová adresa “napriklad.jméno@gmail.com“ je nutné zadat novou primární emailovou adresu, protože pomocí této e-mailové adresy se budete přihlašovat do svého účtu Google. Dle informací ve stránce bude vaše schránka odstraněna do dvou dnů.


8. Nový email je nutné samozřejmě ověřit, aby bylo možné se do svého účtu přihlásit i po odstranění služby Gmail.


9. Ve vašem emailu, který jste zvolili pro váš účet Google jako primární email, obdržíte zprávu s odkazem pro potvrzení zrušení služby Gmail.


10. Na tento odkaz klikněte a budete přesměrováni na stránku pro zadání hesla a potvrzení smazání služby Gmail.


11. Doplňte heslo a klikněte na tlačítko “Potvrdit“ a zobrazí se vám stránka o úspěšném odstranění služby Gmail z vašeho účtu.


12. Po opětovném přihlášení s již novým přihlašovacím názvem například “pokus@email.cz“ do našeho účtu, již vidíme, že se v pravém horním rohu změnila emailová adresa a v osobních údajích je změněna primární emailová adresa dle našeho předchozího zadání.


13. Záložka “Datové nástroje“ – Karta “Datové nástroje“ – položka “Správa účtu“ – odkaz “Smazat účet a data”.


14. Na stránce “Smazat Účet Google“ zaškrtnutím všech políček potvrdíte odstranění všech produktů, zadáte aktuální heslo, zaškrtnete “Ano, chci svůj účet smazat“ a potvrzení odpovědnosti za své závazky s tímto účtem spojených i po zrušení účtu.


15. Po kliknutí na tlačítko “Smazat účet google“  dojde ke smazání vašeho účtu.


 
 
Hledat
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky