Správce neaktivních účtů - ICTWork - Informační a komunikační technologie a práce na dálku

Info
Informační a komunikační technologie a práce na dálku ...
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Správce neaktivních účtů

Datové nástroje - Správce neaktivních účtů



1. Záložka “Datové nástroje“ – Karta “Správce neaktivních účtů“ – odkaz “Nastavit Správce neaktivních účtů”. Pomocí Správce neaktivních účtů mohou uživatelé sdílet část dat z účtu nebo někoho informovat v případě, že budou po určitou dobu neaktivní. Další informace za jakých okolností považuje Google účet za neaktívní naleznete na odkazu “O službě Správce neaktivních účtů”.


2. Kliknutím na odkaz “Nastavit Správce neaktivních účtů” přejdete na stránku “Správce neaktivních účtů” kde tato stránka je pouze informatívní  a naznačuje co vše budete nastavovat . Tlačítkem “Nastavit” přejdete na stránku nastavení.


3. Dle předchozí informační stránky zde vidíte konkrétní body nastavení v celku. Jednotlivé postupy nastavení uvidíte v dalších bodech.


4. Upozornění - Zadejte mobilní telefonní číslo, na které vám Google zašle upozornění předtím, než s vaším účtem provede jakoukoliv akci. Můžete také přidat další e-mailovou adresu.




5. Časový limit - Nastavit časový limit účtu. Google vám 1 měsíc před koncem této lhůty zašle upozornění. Nastavení lze provést od 3 do 18-ti měsíců.


6. Informování kontaktů a sdílení dat - Přidejte si do účtu až 10 důvěryhodných přátel nebo členů rodiny, kterým Google zašle oznámení v případě, že váš účet přestane být aktivní. Pokud chcete, můžete s nimi také sdílet data.


7. Přidat důvěryhodný kontakt – v této části zadáte email na důvěryhodnou osobu, kterou Google použije v případě vaši neaktivity na vašem účtu. Současně zde můžete povolit jestli důvěryhodná osoba má s vámi sdílet nějaká data, či nikoliv.


8. V tomto kroku zvolíte, jaká data mají být této osobě přístupná a jaká nikoliv. Navíc zde zadáte mobilní číslo důvěryhodné osoby, která obdrží ověřovací kód, až bude váš účet neaktívní.


9. Po potvrzení tlačítkem “Další“ přejdeme na stránku, ve které důvěryhodnou osobu informujete, že má přistup do vašich služeb definované na řádku “Sdílet“. Zadejte předmět, doprovodný text a potvrďte tlačítkem “Uložit“. Tento email bude odeslán, jakmile vyprší časový limit.


10. Nastavit v Gmailu automatickou odpověď  -  V případě, že váš účet přestane být aktívní, začne gmail automaticky rozesílat odpovědi na příchozí zprávy. Vyplňte předmět a text zprávy, zvolte zda-li chcete, aby bylo odpovězeno všem nebo jen osobám ve vašem seznamu kontaktů a potvrďte tlačítkem “Uložit“.


11. Tímto je důvěryhodný kontakt a automatická odpověď nastavena.


12. Jako poslední krok při neaktivitě vašeho účtu můžete nastavit, zdali váš účet a kompletně i data ve všech vašich službách Googlu mají být smazána či nikoliv.  Výchozí nastavení je “NE“.


13. Nastavení “Správce neaktivních účtů“ je sice dokončeno, avšak není aktivní, dokud jej nepotvrdíte tlačítkem “Aktivovat”. Tlačítko “Aktivovat” se změní na tlačítko “Deaktivovat” a pod ním se zobrazí možnost zaškrtnutí volby “Každé 3 měsíce odesílat připomenutí, že je zapnut Správce neaktivních účtů”, viz. obrázek v bodě 15. O vhodnosti použítí této funkce rozhodněte sami.  Aktivace se vám nepovede dokud nebudete mít v části “Upozornění” přidáno a ověřeno mobilní telefonní číslo. Ale na to vás Google v připadě opomenutí upozorní.


14. Po aktivaci “Správce neaktivních účtů“ vypadá stejně jmenovaná karta následovně.


15. Pro případnou úpravu nebo deaktivaci “Správce neaktivních účtů“ jednoduše kliknete na tlačítko “Upravit” a v následující stránce kliknete na tlačítko "Deaktivovat".


16. Po deaktivaci se karta “Správce neaktivních účtů“ vrátí do púvodního nastavení.


 
 
Hledat
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky